بازیابی اطلاعات

بازیابی اطلاعات یعنی فرآیندی است که طی آن کارشناسان تیم امداد رایانه زنگان ، اطلاعات و داده‌های از دست رفته را بازیابی نموده و مجدداً در اختیار کاربر قرار می‌دهند. احتمالاً برای شما یا یکی از دوستانتان پیش آمده باشد که به دلیل برخی اتفاقات پیش‌بینی‌ناپذیر یا به دلیل برخی سهل انگاری‌ها، اطلاعات ذخیره شده در دستگاه را از دست داده و دیگر به آنها دسترسی نداشته باشید.

هنگام بروز چنین مشکلاتی اغلب کاربران موضوع را تمام شده فرض کرده و تسلیم آن می‌شوند. زیرا تصور می‌کنند که این اطلاعات، دیگر از دست رفته است. اما واقعیت، چیز دیگری است. بله؛ واقعیت آن است که امکان ریکاوری اطلاعات وجود دارد. فرآیند بازیابی اطلاعات در برخی موارد بسیار ساده و در برخی دیگر بسیار پیچیده و نیازمند حضور متخصصان و استفاده از تجهیزات پیچیده است.

از سویی دیگر این فرآیند در گام نخست بستگی به این داشته که داده ها چگونه از دست رفته اند. تحقیقات نشان می دهند که صدمات سخت افزاری با ۴۴% بیشترین سهم را در پاک شدن و گم شدن اطلاعات دارند. سایر علتها به ترتیب عبارتند از: ۳۲% اشتباه توسط کاربر، ۱۴% خطاهای برنامه و ۷% ویروس های کامپیوتری.

بازیابی اطلاعات شامل چه مراحلی می‌باشد؟

تست و آنالیز اولیه هارد

اول از همه تکنسین‌های مرکز بازیابی اطلاعات به تست و آنالیز اولیه هارد شما می‌پردازند تا همانطور که اشاره کردیم، میزان آسیب‌دیدگی هارد، بخش‌هایی از هارد که آسیب دیده‌اند، میزان اطلاعاتی که قابل بازیابی هستند و مدت زمانی که باید به ریکاوری اطلاعات هارد اختصاص دهند را تشخیص دهند.

money

اعلام وضعیت و هزینه ریکاوری اطلاعات هارد به مشتری

پس از اینکه تکنسین‌ها هارد معیوب شده را مورد تست و آنالیز اولیه قرار دادند و تمامی مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم را تشخیص دادند، وضعیت هارد دیسک را با کاربر در میان می‌گذارند. درواقع گزارشی از میزان آسیبی که به هارد وارد شده است و میزان اطلاعات آن که قابل بازیابی هستند را به کاربر ارائه می‌دهند. سپس هزینه ریکاوری اطلاعات هارد را به کاربر اعلام می‌کنند.

settings

آغاز فرآیند ریکاوری اطلاعات هارد

درصورتی که کاربر با هزینه بازیابی اطلاعات هارد که توسط کارشناسان اعلام می‌شود موافق بود، پروسه ریکاوری اطلاعات هارد دیسک توسط تکنسین‌ها با نهایت دقت و سرعت آغاز می‌شود.

 

تحویل اطلاعات هارد به مشتری

درنهایت نیز تکنسین‌ها آن بخش از اطلاعات هارد که موفق به بازیابی آن‌ها شدند را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. لازم است یک هارد مجزا جهت انتقال اطلاعات تحویل مرکز شود.

هزینه بازیابی اطلاعات

اولین مسئله‌ای که با آسیب دیدن هارد به ذهن هر کاربری می‌رسد این است که چطور باید اطلاعات هارد را بازیابی کرد؟ اما بازیابی اطلاعات هارد، کار کاربران عادی نیست و نمی‌توان به برگرداندن اطلاعات هارد با نرم‌افزارهای جور واجوری که دنیای وب را پر کرده‌اند، امیدوار بود. بهترین راه این است که هارد خود را به مرکز ریکاوری اطلاعات بسپارید تا تکنسین‌های این مرکز با مهارت و دستگاه‌های پیشرفته‌ای که دارند، اطلاعات هارد شما را بازیابی کنند. مطمئناً قبل از اینکه بخواهید از سرویس‌های این مرکز در زمینه ریکاوری اطلاعات هارد استفاده کنید، این سوال برای شما مطرح می‌شود که هزینه بازیابی اطلاعات هارد شما چقدر است؟ شما زمانی می‌توانید پاسخ این سوال را بگیرید که هارد شما توسط تکنسین‌های نمایندگی ریکاوری اطلاعات مورد تست و آنالیز قرار بگیرد.

تیم ما مرکز با عیب‌‌یابی هارد شما میزان آسیبی که به آن وارد شده است و میزان اطلاعاتی که کامل از بین نرفته‌اند و امکان بازیابی آن‌ها وجود دارد را آنالیز می‌کنند و براساس تمامی این موارد، هزینه برگرداندن اطلاعات هارد شما را تخمین می‌زنند.

برای بازیابی موفقیت‌آمیز اطلاعات به این ۱۰ نکته دقت نمایید

  1. در صورت از دست رفتن اطلاعات، از هر گونه ذخیره اطلاعات جدید بر روی دستگاه خودداری نمایید.
  2. در صورت از حذف ناخواسته اطلاعات و از دست رفتن آنها، بلافاصله دستگاه مورد استفاده خود را خاموش کرده و در اسرع وقت به یکی از مراکز مجاز در حوزه بازیابی اطلاعات تحویل دهید.
  3. چنانچه هارد شما پیغام فرمت شدن یا همان Format Disk را می‌دهد به هیچ وجه آن را فرمت نکنید. فرمت کردن هارد، سبب از دست رفتن همیشگی اطلاعات می‌گردد.
  4. چنانچه هارد پس از اتصال به سیستم صدای تق تق میدهد بلافاصله لپ تاپ یا کامپیوتر خود را خاموش کنید.
  5.  از ضربه زدن به هارد و یا باز کردن درپوش روی هارد خودداری کنید. باز شدن درپوش هارد در هوای آزاد، باعث صدمه دیدن اجزای آن شده و شانس بازیابی اطلاعات را کاهش می‌دهد.
  6. تحت هیچ شرایطی بورد آسیب دیده را با بورد هارد دیگری تعویض ننمایید. در هاردهای جدید قسمتی از فریمور هارد بر روی بورد قرار داشته و با تعویض بورد، بدلیل عدم هماهنگی فریمور‌ها ممکن است مدیای هارد آسیب ببیند و غیر قابل بازیابی گردد.
  7. در صورت حذف یک فایل به صورت اتفاقی، از ذخیره فایل جدید بر روی دستگاه اکیداً خودداری نمایید. ذخیره فایل جدید بر روی دستگاه سبب جایگزین شدن فایلهای جدید در موقعیت فیزیکی فایلهای قبلی شده و باعث می‌گردد اطلاعات قبلی برای همیشه از بین برود.
  8. در صورتی که هارد شما همچنان کار می‌کند سعی کنید از استفاده مکرر از آن خودداری کنید.
  9. در صورت عدم شناسایی هارد، پس از اتصال به سیستم، از قطع و وصل مکرر آن به سیستم خودداری نمایید.
  10. چنانچه بورد هارد به علت نوسان برق و یا اتصالی آسیب دیده، از دستکاری کردن قطعات آن خودداری کنید.

تعمیرات هارد

هارد تحویل داده شده به مرکز بازیابی اطلاعات، بسته به نوع اشکال پیش آمده در آن، به یکی از پارتهای تعمیرات هارد سپرده می‌شود تا اقدامات مورد نیاز جهت تعمیر بر روی آن پیاده گردد. (نوع اشکال پیش آمده در هارد، در واحد عیب‌یابی و تست هارد تشخیص داده شده و در سایر واحدهای تخصصی تعمیرات هارد مرتفع می‌گردد).

برخی از پارت های موجود در مرکز تخصصی تعمیر هارد عبارتند از: واحد تعمیرات نرم افزاری هارد، واحد تعمیرات سخت افزاری هارد، واحد جراحی هارد، واحد تعمیر بدسکتوری هارد، واحد تعویض قطعات معیوب هارد، واحد ریکاوری اطلاعات هارد و … .

دارا بودن کلین روم های متعدد جهت جراحی هارد و بازگردانی اطلاعات، استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات این حوزه نظیر pc3000، همکاری با تیمی از مجرب‌ترین کارشناسان بازیابی و ریکاوری اطلاعات، دارا بودن مجموعه‌ای از پیشرفته‌ترین تجهیزات و ابزار جهت بازیابی هاردهای متعدد و گوناگون و… برخی از ویژگی های مرکز تعمیرات هارد است که آنرا بدل به انتخاب نخست تمامی کاربران ساخته است.

فهرست